Producer

Behalve dat ik zelf muziek schrijf, vind ik het prachtig om muzikale ideeën van anderen uit te werken en tot een totale productie te brengen. Ik kan me hierbij in elke stijl inleven om het beste te halen uit je idee of je uitvoering (of die van je band). Met gedegen kennis van studiotechniek, mix en mastering maar ook het schrijven van arrangementen en bewerkingen kan ik alles aan je project aanvullen wat je nodig hebt of met de juiste specialisten en studios samenwerken.

Het voorbeeld "Night of the Full Moon" laat horen (en zien, maar de clip is door de componist zelf geregeld) hoe uitgebreid dit kan worden. Fransix vroeg mij zijn muziek wat uitgebreider in MIDI uit te werken en zijn zang op te nemen. Coproducer Michiel van Meeteren en ik hebben dit nogal enthousiast opgepakt waardoor Fransix steeds meer geïnspireerd werd om meer muzikanten in te schakelen. Dat werd een enorme mix van door hem aangebrachte Nigeriaanse en door ons geregelde Nederlandse talenten die allemaal iets wisten toe te voegen aan het geheel. Het resultaat hoor je hier.

 

Fransix Free - Night of the Full Moon
Compositie door Fransix Free
Productie en opname door Michiel van Meeteren en Maurits van de Kamp
Videoclip geregisseerd door Angus Farquharson.

De gospelsingle "Carry me" is wat kleiner van opzet maar klinkt niet minder indrukwekkend. Rosalinda schreef dit nummer in de vorm van akkoorden en melodie, haar man Ewald speelde dit met een gedeeltelijk geïmproviseerde pianopartij in. Daarna ben ik een paar dagen aan het werk gegaan om dit nummer de indrukwekkende orkestratie te geven die het verdient. Gebruikmakend van een volledig "digitaal orkest" kwam ik tot dit resultaat, mede geïnspireerd door Ewald's piano-improvisaties (bijvoorbeeld het intro en de eerste gitaarsolo).

Mocht het budget er ooit voor zijn, dan zijn de arrangementen zodanig nauwkeurig uitgewerkt dat dit ook door een echt orkest kan worden uitgevoerd.

Rosalinda van Dijkhorst - Carry Me
Compositie door Rosalinda van Dijkhorst
Piano (partij en uitvoering) Ewald van Dijkhorst
Orkestratie, opname en productie door Maurits van de Kamp