Vanuit vroege belangstelling, en vanuit de frustratie dat hosting-configuraties van derden steeds onnodige beperkingen of complicaties gaven bij het bouwen van eigen online applicaties, heb ik altijd de insteek gehad mijn eigen projecten en producten zoveel mogelijk zelf te hosten. Ik heb hierin door de jaren heen een brede kennis en ervaring opgedaan in het opzetten, onderhouden en beveiligen van netwerken en servers.

De hosting van mijn websites en web-applicaties gebeurt op eigen servers in het Iron Mountain datacenter (voorheen EvoSwitch) in Haarlem. Deze zijn via een VPN gekoppeld met servers op andere locaties voor backups en niet-performance-kritische toepassingen. Ook host ik VPN's voor klanten voor verschillende doeleinden, van het creëren van een virtueel LAN voor flexwerkers (koppeling thuisnetwerk met remote werkplek) tot het afschermen en intern bereikbaar maken van mobiele internetaansluitingen voor telemetrie.

Klanten met grotere web-toepassingen hebben eigen virtual servers op mijn fysieke machines in het datacenter, met volledige backup en volledig op de klant toegespitste systeemconfiguratie.

evoswitch2.jpg
evoswitch.jpg
Iron Mountain datacenter (voorheen EvoSwitch) in Haarlem